Cara-Cara Hantar Kereta Ke Sabah – Semudah ABC

Berpindah atau Posting ke Sabah? Mahu hantar kereta anda ke Sabah? Bagi mereka yang tidak tahu cara untuk menghantar kereta ke Sabah, kami Terramove Global Resources menyediakan artikel ini untuk anda. Jangan risau ianya tidak serumit anda sangkakan. Jom kami kongsi cara untuk menghantar kereta dari Semenanjung ke Sabah.

Cara-cara Hantar Kereta

Penempahan untuk prosedur menghantar kereta boleh dilakukan dengan mudah di laman web pindahsabahsarawak . Hubungi Terramove Global Resources di 0128008807 untuk mendapatkan maklumat penting seperti harga serta tarikh kapal.

Perkara yang paling penting ketika melakukan penempahan ialah penyediaan dokumentasi kenderaan.

  • Salinan MyKad,
  • Kad pemilikan kereta (geran)
  • Surat pelepasan dari bank jika kereta anda masih belum habis dibayar.

Kesemua document boleh diemel ke terramove.global@gmail.com sekurang- kurangnya 4 hari sebelum tarikh penghantaran kereta.

Setelah mendapat pengesahan untuk pos kereta daripada Terramove Global Resources, anda dikehendaki menghantar kereta dua hari sebelum tarikh penghantaran ke syarikat yang anda pilih atau dapatkan arahan lanjut dari mereka. Pihak Terramove Global Resources akan menghubungi pemilik kereta setelah berjaya dihantar ke destinasi pilihan.

Kami menyediakan penghantaran barang melalui jalan laut dan udara dari dan ke negeri Sabah & Sarawak sejak 2018 lagi. Anda dah tak perlu pening untuk menguruskannya, tinggalkan kepada kami…
Samada urusan utk tujuan peribadi mahupun bisnes. 👍🏻👍🏻👍🏻

Ingat pindah, ingat Terramove Global !

www.pindahsabahsarawak.com
Instagram: www.instagram.com/terramove.global

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *